dijous, 25 d’agost del 2011

St Miquel de Sorerols

Pla de can Codina - Tresserra - Sobiranes - Castell de Sorerols - St miquel de Sorerols - Roques de Bora Fosca



Anem  fins el trencant del Pla de can Codina. D’allà arrenca la carretera que va a St. Bartomeu Sesgorgues i que ben aviat es bifurca. Després de la bifurcació agafem el camí de l’esquerra  i de seguida un altre a l’esquerra que ens durà a Tresserres,  Sobiranes, el castell de Sorerols i finalment a l’església romànica de St Miquel de Sorerols.





El castell de Sorerols

Trobar el castell de Serarols no és gens fàcil ja que està ben tapat per la vegetació. Es veu un petit turonet i si t’aproximes i comences a pujar pots arribar a veure restes de paret. Data del s XI, pertanyia als senyors de Sorerols i després passà a altres dominis. Tenia jurisdicció pròpia i consta que era habitat als s. XIII i XIV.

Castell de Sorerols tapat per la vegetació

Ermita de St Miquel de Serarols

Preciosa ermita romànica del 1091 molt ben conservada . Té una portada lateral i un absis circular preciós. Havia estat parròquia rural amb molta densitat de masies. (Si es vol visitar per dins es poden demanar les claus a Sobiranes).
Es va constituir com a parròquia al s XII, tenia la sagrera al seu entorn i rebia els delmes dels masos del seu terme. Al s XVI passà a Tavertet ja que va ser adquirida pels barons de Savassona que eren els senyors de Tavertet.
L'ermita dalt d'un turonet


Façana de ponent amb un ull de bou i el campanar de paret
El mur sud amb una bonica porta i dues finestres romàniques
Absis circular
El nom de Sorerols prové del llinatge dels senyors del castell.




...i  continuem  el camí fins arribar a les roques de Bora Fosca.
Les roques de Bora Fosca


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada