dijous, 25 d’agost del 2011

Santa Cília

Sobiranes - Santa Cília

Agafem la carretera de Tavertet i passat  el Pla de Can Codina trobarem un trencant a mà dreta que ens durà a Sobiranes. Allà comença el recorregut, fàcil, bastant planer i d'uns 8,5 km. aproximadament.




Passem primer per davant de la casa de Sobiranes i les granges.

El mas de Sobiranes
Antiga masia citada ja al 1138. Els  actual propietaris són descendents dels fundadors i tenen el mateix cognom que la casa. 

Com a curiositat, aquesta casa té una finestra gòtica amb cinc arquets digna d’observar.

finestra gòtica de Subiranes
Trobem molt a prop de la casa un rètol on ens diu que si volem visitar l’ermita de St Miquel de Sorerols, podem demanar les claus als amos de Sobiranes.

Seguim el camí passant per la creu de Sobiranes i seguint com si anéssim al castell i ermita de Sorerols. Trobem després una bifurcació de camins (el de la dreta ens durà a l’ermita), si seguim recte direcció sud , sobre el cingle i de cara al pantà hi trobarem les ruïnes de la petita església de santa Cília de Sorerols.
 
Restes de l'antiga ermita de santa Cília


Ermita de santa Cília de Sorerols

Església en ruïnes, romànica del segle XI (1091). Situada a la punta d’un turó. Al seu davant hi han unes vistes impressionants.


paisatges que podem contemplar desde Santa Cília

Una mica més amunt hi ha una petita casa nova amb unes vistes esplèndides.  


Per tornar seguim un corriol que surt d’allà mateix i que va gairebé paral·lel al camí més ample del noguer fins arribar a aquest mas.

El Noguer

D’aquí surt un camí que ens durà a la Creu de Sobiranes i des d’allà desfarem  el  camí d’anada.

Variant: 

També podem  fer un recorregut una miqueta més llarg (11 km. aprox) i apropar-nos  a la cova dels Teixidors. Aquest recorregut també inclou la visita a l'ermita de St Miquel de Serarols.






Cova dels teixidors





És bastant baixa i amb una fondària d'uns 20 metres. Segons Quirze Parés, no ha estat mai habitada. Té alguns caramells calcaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada